Recepty

Zde budeme postupně doplňovat nové recepty.
Chceme nabídnout jak ty korejské, tak i ty "naše", tedy z vlastní zkušenosti s použitím Kimchi v naší kuchyni.
 
Zatím jen pár tipů jak si vychutnat Kimchi:

- Samotné jako příloha (salát)
- S teplou rýží, bramborami, nudlemi (Korejci ho rádi se smaženou rýží)
- Do zapečených toastů (pod sýr), ale i slaných "štrůdlů" apod.
- Do guláše nebo omáček
- Jako doplněk do zeleninových salátů (dle vlastní chuti)
- Jako salát smícháním se smetanou, jogurtem

Kimchi polévka

základní recept na cca 2l polévky
 
500 g kimchi
250 g vepřového masa
1,5 vývaru
2 cibule
2 ks jarní cibulky
50-100g polévkových nudlí (nebo trocha uvařené rýže)
 
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme vepřové maso nakrájené na kostky a společně opečeme. Zalijeme horkým vývarem, přidáme kimchi a společně vaříme 20-30 minut. Samostatně ve slané vodě uvaříme a scedíme polévkové nudle. Před podáváním přidáme nudle a jarní cibulku nakrájenou na kolečka.
 
Varianty:
Těsně před ukončením varu přidáme 1 dl sladké smetany. Polévka získá jemnější a krémovější chuť.
 
Vývar můžeme nahradit kvalitním bujonem, nudle můžeme nahradit i rýží.
 
Pro vegetariány a vegany vynecháme maso, použijeme „NopTaste Kimchi 100% vegan“ a 10 minut před ukončením varu
(tj. cca po 20 minutách varu) přidáme tofu nakrájené na kostky.
 
Poznámka:
Korejci často jedí kimchi polévku v hustší a koncentrovanější formě jako přílohu k rýži. Maso používají tučnější a ještě k němu přidávají
i tofu, případně mořskou řasu. Ale aby z toho nebylo dogma - kolik chutí, tolik receptů ...